• 0546 - 64 2212/ +31639547985
  • Dinsdag tot zaterdag van 9:30 - 17:30

Hoe creëer je een romantische woonstijl?

gepost on January 12, 2022

Een romantische woonstijl, het klinkt mooi maar wat is het nou precies? En hoe pas jij de romantische woonstijl toe? Lees het allemaal in deze blog! En geen zorgen een romantische stijl hoeft niet alleen maar roze en zoetsappig te zijn 😉

Wat is een romantische woonstijl?

Een romantische woonstijl is een stijl die veel rust geeft in een druk leven. De stijl is sierlijk en zacht en creëert rust en warmte. Deze stijl hoeft niet zoet te zijn maar het kan juist puur, sterk en simpel zijn. Het lijkt veel op een landelijke en klassieke woonstijl maar onderscheidt zich door het gebruik van lichte kleuren en aaibare materialen (zoals velours, linnen en kant) .

Romantische kleuren & Materialen

De romantische woonstijl hoeft dus niet alleen maar roze te zijn. Bij een romantische woonstijl gaat het om het gebruiken van natuurlijke kleuren, lichte kleuren en pastelkleuren. Dit kan roze zijn maar ook blauw, antraciet of zelfs groen. Het gebruik van schaduwkleuren zorgt ervoor dat de kamer iets dromerigs en stoers uitstraalt.

Bij een romantische woonstijl wordt de er vaak een lichte kleur als basis gekozen en gecombineerd met een pastel- of aardetint. 

De materialen die gebruikt worden bij deze woonstijl zijn zachte materialen en stoffen. Denk hierbij aan een stoffen bank, een velours stoel en andere accessoires met kant, fluweel of een vachtje. De zachte materialen worden vaak gecombineerd met stevige materialen. Deze stevige materialen zijn vaak licht hout, marmer of natuursteen. Combineer deze twee materialen voor een sterke en pure look.

Last but not least: romantische meubels & woonaccessoires

Wanneer je de basis voor een romantische woonstijl hebt gelegd is het tijd voor romantische meubels en woonaccessoires. Met een romantische woonstijl kun je veel verschillende meubels met elkaar combineren. Brocante meubels zijn kenmerkend voor deze stijl maar ook vintage meubels passen er goed bij. Om het romantische te benadrukken kun je kiezen voor een velvet bank of satijnen sierkussens. Om deze stijl iets stoerder toe te passen kun je kiezen om meer gebruik te maken van rieten en houten materialen. 

Hieronder laten wij wat leuke woonaccessoires zien die perfect bij deze woonstijl passen!

 

Verlichting:

Met wat leuke verlichting heb je meteen sfeer in huis! Hieronder laten wij twee gave rieten hanglampen zien. Deze passen perfect in een romantische stijl door het gebruik van natuurlijk rotan materiaal. Ook laten we een leuke taffellamp zien die een sierlijke blauw/roze kap draagt met een wat stoerdere voet. De voet heeft een vintage look wat perfect bij deze woonstijl past. 

Rotan hanglamp rond Bloemen lamp romantische stijl rotan hanglamp groot

Maak je interieur aaibaar!

Er is geen betere manier om je interieur aaibaar te maken dan door sierkussens toe te voegen! Hieronder laten wij twee voorbeelden zien met speelse fluwelen kussens met roze tinten en bloemen printen. Dit past perfect in een romantische woonstijl en geeft een warm gevoel. Ben je niet zo van het roze? Ook met het blauwe met groene kussen kun je een warm gevoel creëren. 

Roze bloemen sierkussens fluwelen kussens met print blauw groen roze bloemen kussens romantisch interieur

De details maken het compleet!

Om de romantische woonstijl perfect door te voeren kun je leuke details toevoegen. Denk aan de versiering in de vensterbank, de decoratie op je side table of hoe je je eettafel aankleed. Voeg hier en daar wat leuke waxinelichthouders, vazen, bloemen en kaarsen toe om je interieur compleet te maken! Hieronder laten we 1 voorbeeld zien waarbij gebruikt is gemaakt van wit glas en roze tinten. Dit heeft een zachte en dromerige uitstraling. Het andere tafeltje wordt meer gebruik gemaakt van aarde kleuren en dit geeft een extra warme uitstraling. 

tafeldekking romantische woonstijl romantische woonstijl decoratie geel goud

Dit was ons blog over hoe je een romantische woonstijl kunt toepassen! Alle producten op de foto's kun je bij ons shoppen. We zijn benieuwd hoe jullie deze woonstijl toepassen! Laat het ons weten in de reacties of via social media  :) 

Dit blog wordt mede mogelijk gemaakt door: VT wonen & Woonsquare

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Terug naar boven