• 0546 - 64 2212/ +31639547985
  • Dinsdag tot zaterdag van 9:30 - 17:30

De moderne woonstijl: wat is het en hoe pas je het toe?

gepost on February 18, 2022

Een moderne woonstijl is de ultieme woonstijl om tot rust te komen. De moderne woonstijl bestaat uit strakke lijnen en lichte kleuren en dit creëert veel rust in huis. De perfecte woonstijl voor een drukke leefstijl dus! Maar wat is zo’n moderne woonstijl nou precies? En hoe pas je het toe in je huis? Om de antwoorden hierop te vinden lees dan vooral verder!

Wat is een moderne woonstijl?

De benaming moderne woonstijl is een grote noemer voor veel verschillende woonstijlen. Zo valt een Scandinavische woonstijl, basic interieur en minimalistisch interieur hier allemaal onder. Echter zijn er veel overeenkomsten tussen deze woonstijlen en dat maakt de moderne woonstijl.

De grootste overeenkomst is dat een moderne woonstijl een strakke inrichting heeft. Er wordt veel gebruik gemaakt van rechte lijnen en lichte kleuren. Daarnaast is deze stijl altijd vrij basic en minimalistisch. Dit betekent niet dat het een kale inrichting is! Je kan veel persoonlijke artikelen toevoegen maar het zullen geen prullen en felle kleuren zijn.

moderne kast moderne woonstijl modern interieur

Kleuren & materialen moderne woonstijl

Bij een moderne woonstijlen zul je weinig kleuren zien. Het bestaat voornamelijk uit witte, zwarte en grijstinten. Een mooie lichte bruin tint zien we ook vaak bij een moderne woonstijl.  In de meubels en op de muren zul je dus weinig echte kleuren zien. De kleur kan je toevoegen door gebruik te maken van woonaccessoires met kleur! De kleuren die je gebruikt mogen eruit springen en echte eyecatchers zijn. Je kan ook de rustige stijl behouden door accessoires toe te voegen met pastelkleuren of kleuren die dicht bij grijs en wit liggen.

De moderne woonstijl is zeer herkenbaar door het gebruik van strakke lijnen. Dit zie je veel terug in het meubilair van de moderne woonstijl. Denk hierbij aan een hoekige bank of een tafel in een strak design. Deze woonstijl herkent zich ook door klasse uit te stralen. Dit kan je bereiken door gebruik te maken van hoogwaardige materiaal zoals wol, zijde, satijn en accessoires met hoogglans. Voor de vloeren wordt vaak gebruik gemaakt van strakke tegels, een lichte kleur hout of een betonlook vloer.

modern interieur moderne woonstijl basic interieur

Hoe creëer je deze woonstijl in huis?

Doordat deze woonstijl zo gevarieerd is kan je hem makkelijk toepassen in huis. Een moderne woonkamer is zo gedaan met een lichte kleur op de muur. Voeg vervolgens woonaccessoires toe met strakke lijnen of van hoogglans zoals de vaas in de foto hieronder. Kies een moderne lamp en voeg kussens van wol of satijn toe aan je interieur. Als je het groots wil aanpakken kun je ook nog nieuw meubilair toevoegen zoals een strakke bank of een kast met hoogglans.

moderne vaassen wit moderne woonstijl moderne vaassen

Dit was onze blog over de moderne woonstijl! We zijn benieuwd naar jullie reacties over deze woonstijl. Laat je reactie achter in de comments. Om updates over Noord 7 te volgen kan je ons volgen op facebook of Instagram.

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: VT wonen & Mia colore 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Terug naar boven