• 0546 - 64 2212/ +31639547985
  • Dinsdag tot zaterdag van 9:30 - 17:30

De industriële woonstijl

gepost on April 02, 2022

De industriële woonstijl is een zeer populaire woonstijl op dit moment. Deze woonstijl is rustig, stoer en open. Deze woonstijl maakt veel gebruik van rauwe materialen en ook vintage artikelen. Dit geeft de woonstijl een uniek karakter en het zorgt ervoor dat geen 1 industriële woonstijl hetzelfde is. Ben jij ook fan van de industriële woonstijl? Lees dan vooral verder!

In deze blog gaan we tips geven hoe jij de industriële woonstijl nog meer kan toepassen in huis!

Wat is een industriële woonstijl?

De industriële woonstijl is ontstaan vanuit New York. Daar werden oude fabrieken omgetoverd tot woonhuizen, ook wel lofts genoemd. Door het industriële verleden van het pand zag je veel beton, metaal, hout en baksteen in dit interieur. De industriële woonstijl kenmerkt zich door de ruwe materialen gecombineerd met de stoere kleuren.

Door deze ruwe materialen is deze woonstijl al snel clean, stoer en robuust. Je kan de stijl in je hele interieur toepassen door veel steen, beton en hout te gebruiken. Als je een industriële ‘Touch’ aan je interieur wil toevoegen kan je dat al snel bereiken door wat industriële accessoires toe te voegen.

Welke materialen en kleuren gebruik je bij een industriële woonstijl?

Door het industriële verleden van deze woonstijl wordt er dus veel gebruik gemaakt van ruwe materialen. De materialen die het meest worden gebruikt zijn: beton, hout, staal, glas en steen. Dit zie je dan vaak terug aan de vloer in het pand of de muur. Wat echt kenmerkend is aan een industriële stijl in de woonkamer is de muur. Een betonnen of stenen muur zorgt ervoor dat de robuuste look snel gecreëerd is.

Om een warme uitstraling in de industriële inrichting te creëren wordt er gebruikt gemaakt van zachte materialen zoals wol, jute en linnen. Voeg bijvoorbeeld een grof gebreide deken toe aan je interieur om warmte te creëren. Of kies voor woonaccessoires van koper om warmte in huis te brengen.

Last but not least: welke kleuren passen nou bij een industriële woonstijl? De meest gebruikte kleuren zijn: grijs, zwart, bruin, wit, groen en blauw. Maar ook zachtere kleuren zoals roze of beige kan goed passen bij deze woonstijl. Wanneer je iets chics aan je woonstijl wil toevoegen gebruik dan koper en zilver als kleur.

Industriële meubels en woonaccessoires

Voor de zitmeubelen wordt veel gebruik gemaakt van leer. Leer heeft altijd een stoere uitstraling en past perfect in de industriële woonstijl. Kies voor een cognac kleur voor een warme uitstraling en ga voor een donkerdere kleur zoals groen of grijs voor een rauwe uitstraling. Ook linnen zitmeubelen in een donkere kleur zijn erg populair voor deze woonstijl. Voor de kasten en tafels zien we dat er veel gebruik wordt gemaakt van metaal en mango hout.  Als je een unieke uitstraling aan je interieur wil geven kies dan voor vintage meubelen.

De woonaccessoires die goed helpen bij deze woonstijl zijn de klokken en lampen. Er zijn ontzettend veel gave lampen in een industriële stijl. Zie in de afbeeldingen hieronder. Ook zie je veel metalen en industriële klokken. Hang dit aan de muur en je hebt meteen een stoere uitstraling. Zie de afbeelding voor deze klokken. Ook de wandkleden passen zeer goed bij deze woonstijl. De wandkleden geven meteen een vintage uitstraling en springt er goed uit op een betonnen of stenen muur.

Hier zie je een aantal voorbeelden van stoere industriële lampen. De lampen zijn er in alle vormen en maten te krijgen en ze hebben allemaal unieke designs.

industriele vloerlampindustriele muurlampindustriele tafellamp

Hieronder laten we twee manieren zien voor een tafelinrichting met een industriële woonstijl. In de linker foto wordt veel gebruik gemaakt van koper tinten en glas. Dit geeft een stoere maar toch chique uitstraling. In de rechterfoto wordt gebruikt gemaakt van zwarte kleuren en tinnen materialen. Dit is een minimalistische look met een ruw randje.

koperen woonaccesoires industriele woonaccesoires

En als laatste onze favoriet: industriële klokken. Een industriële klok is een gaaf detail die veel mensen vergeten toe te voegen. En dat is erg jammer want een industriële klok brengt zoveel sfeer en uitstraling met zich mee. Dus bij deze wat inspiratie voor industriële klokken!

industriele klok wit industriele klok retro robuuste klok roest

 

Blog mede mogelijk gemaakt door: VT wonen & 100procent woongeluk

 

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Terug naar boven